ETL:n organisaatio jakautuu viiteen prosessiin: elinkeinopolitiikka, työmarkkinat, viestintä, hallinto sekä Elintarviketeollisuuspooli. Henkilöstön kokonaisvahvuus oli vuoden 2015 lopussa 22 henkeä, joista yksi työskenteli osa-aikaisena. Lisäksi ETL tarjosi kahdelle opiskelijalle 4–5 kuukauden työharjoittelujakson.
Vuoden aikana kaksi liittoa pitkään palvellutta työntekijää siirtyi eläkkeelle, ja opintovapaan aloitti yksi henkilö. Niihin liittyvät rekrytoinnit tehtiin suunnitellusti, ja edunvalvontaa jatkettiin vahvalla asiantuntemuksella.
ETL panosti työhyvinvointiin monin eri tavoin. Työergonomiaa parannettiin ja lisääntyneen päätetyöskentelyn tarpeisiin hankittiin korkeussäädettäviä työpöytiä. ETL tarjosi henkilöstölle mahdollisuuden työajan joustoin ja etätyöskentelyjärjestelyin sovittaa työskentelyn ja henkilökohtaisen elämän vaatimuksia keskenään. Hyvinvointikyselyssä nämä koettiin työyhteisön vahvuuksiksi sen lisäksi, että omia työtehtäviä kuvattiin mielenkiintoiseksi ja omaa ja toisten osaamista osataan arvostaa.
Henkilöstön työterveyshuolto on jatkunut vuodesta 2010 alkaen Lääkärikeskus Aavassa. Laajennettu terveydenhoidon vakuutusturva vakavien sairauksien sekä leikkaushoitoa vaativien toimenpiteiden varalle on tukenut työterveyshuoltosopimusta. Sairauspoissaoloprosentti oli Aavan tilastojen mukaan 1,5 prosenttia.
Kehityskeskustelut käytiin ETL:ssa kahdesti vuoden aikana. Henkilöstön koulutus on aikaisempien vuosien mukaisesti jatkunut yksilökohtaisiin kehityssuunnitelmiin pohjautuen. AaltoJOKO®-ohjelma kuuluu liiton tarjoamiin koulutuksiin vaativissa tehtävissä toimiville.
Aiempien vuosien tapaan henkilöstölle järjestettiin virkistys- ja retkipäiviä. Keväällä toimisto oli kokkikoulussa ja syksyllä kuntoiltiin luonnossa. Vapaa-ajalla henkilökunnalla oli edelleen mahdollisuus käyttää maksutonta kuntosalia ja uima-allasta toimitalon tiloissa sekä osallistua viikoittain vakiovuorona tarjottuun sählyyn. ETL tuki myös henkilöstön muita liikunta- ja kulttuuriharrastuksia.
ETL:n henkilöstö on kokenutta sekä erittäin sitoutunutta. Liitto haluaa jatkossakin vetää puoleensa ja pitää palveluksessaan hyvin koulutettuja ja motivoituneita henkilöitä, jotka hoitavat aktiivisesti elintarviketeollisuuden edunvalvontaa.