Öljypellavayhdistys järjesti viranomaistapaamisen öljypellavan käyttösuosituksen uudistamiseksi. Kohtuullinen öljypellavatuotteiden ja -siementen käyttö osana monipuolista ruokavaliota ei aiheuta terveysongelmia, vaan tuotteilla on pikemminkin myönteisiä vaikutuksia. Ne parantavat rasvahappojen ja kivennäisaineiden saantia sekä lisäävät kuitujen määrää ruokavaliossa. Asiantuntijaviestintä öljypellavan käyttösuosituksista on muuttunut rakentavaksi ja asialliseksi.
Pellavaöljyn kolesterolia alentava vaikutus tunnetaan yhä laajemmin ja kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia öljypellavatuotteista ja välttämättömistä rasvahapoista. Kehitystä on vahvistanut omega-3-rasvahappoihin kuuluvan alfalinoleenihapon korkea pitoisuus kotimaisessa öljyssä. Yhdistys ylläpiti tietoutta öljypellavan viljelystä, käytöstä ruoanvalmistuksessa sekä hyvistä ravitsemuksellisista ominaisuuksista Hyvinvointiapellavasta.fi-sivustolla.
Öljypellavayhdistyksen tavoite on turvata kotimaisen öljypellavan saanti, sillä kysyntään vastaamiseksi on tarvetta lisätä öljypellavan viljelyalaa noin tuhannella lisähehtaarilla. Öljypellavayhdistys jatkoi Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR:n jäsenenä yhteistyötä viljelyasioiden seuraamiseksi ja öljypellavan viljelyn tunnettuuden parantamiseksi. Viljelypäällikkö Tiina Uusitalo osallistui VYR:n viljelijäseminaariin helmikuussa.
Johtokunta
Hallituksen puheenjohtaja Heikki Lahti-Kala, Linseed Protein Finland Oy Ab, puheenjohtaja
Toimitusjohtaja Ville Kauppinen, Elixi Oil Oy
Lääkäri Anna Niemi, Sini-Pellava Oy
Asiamies
Toimialapäällikkö Elisa Piesala, ETL