ELINTARVIKKEIDEN TUTKIMUSSÄÄTIÖ

Säätiö jakoi 83 000 euroa apurahaa

 

Vuonna 2015 Tutkimussäätiön apurahojen hakuaikoja oli kaksi. Uusia apurahoja myönnettiin säätiön sääntöjen mukaisesti jatko- ja täydennysopintoihin sekä elintarvikealaa hyödyttäviin tutkimushankkeisiin yhteensä noin 83 000 euroa. Rahoitettujen tutkimusten aiheet pitivät sisällään elintarviketurvallisuuteen, ravitsemukseen, mikrobiologiaan, kemialliseen koostumukseen, analytiikkaan ja prosessoitavuuteen liittyvää tutkimusta.

Säätiö myönsi myös matka-apurahoja tutkijavaihtoon sekä kongresseihin osallistumiseen ja niiden järjestämiseen alan tutkijoiden verkostoitumisen edistämiseksi. Lisäksi säätiö rahoitti suomalaisen tutkimusyhteisön osallistumista eurooppalaisen tutkimuskonsortion hakemusvaiheeseen. Tällä pyritään kotiuttamaan EU:n tutkimusrahoitusta. Säätiö osallistui myös Helsingin yliopiston pakkausteknologian yliopistolehtoraatin kustannuksiin.

Osan rahoituksestaan Tutkimussäätiö saa Elintarviketeollisuuden Tukisäätiöltä, joka tuki säätiön toimintaa 29 000 eurolla.

Tutkimussäätiön tehtävä
ETL:n vuonna 1960 perustama Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö edistää suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä palvelevaa tutkimusta ja koulutusta. Säätiön päärahoitus käytetään jatko- ja täydennysopintoapurahoihin sekä elintarvikealaa laajasti hyödyttäviin tutkimus- ja kehityshankkeisiin. Rahoituksessa painotetaan ulkomailla suoritettavia opintojaksoja. Säätiö voi tukea myös Suomessa järjestettäviä tieteellisiä kongresseja, jotka edistävät verkostoitumista.

 

Elintarvikepäivä on koulutustapahtumien ykkönen

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön järjestämä Elintarvikepäivä on vuoden tärkein elintarvikealan asiantuntijoiden koulutustapahtuma. Messukeskuksessa 5.5.2015 pidettyyn Elintarvikepäivään osallistui kaikkiaan 750 ammattilaista.

Elintarvikepäivässä 2015 esiintyi yli 40 puhujaa. Avausosion teemana oli bio- ja kiertotalous. Kuudessa rinnakkaisohjelmassa keskityttiin laaja-alaisesti eri aihepiireihin, jotka liittyivät kuluttajien muuttuviin tarpeisiin, lainsäädäntöön ja ravitsemukseen, viennin kasvattamiseen, hankintojen vastuullisuuteen, innovaatioihin ja proteiiniin tieteelliseen tarkasteluun. Aulatilan näyttelyssä esittäytyivät tälläkin kertaa alan sidosryhmät ja palveluntarjoajat.

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun voittaja julkistettiin avausosuuden päätteeksi, ja luentojen jälkeen verkostoiduttiin juhlabuffetin äärellä. Osallistujat antoivat tapahtuman toteutuksesta ja sisällöstä hyvät arvosanat ja runsaasti ideoita seuraavan vuoden Elintarvikepäivään.

Elintarvikepäivän tuotto ohjattiin Tutkimussäätiön sääntöjen mukaisesti apurahoihin. Tilaisuuden käytännön toteutuksesta vastasi ETL.

 

◀ Edellinen

Palaa etusivulle ▲

Seuraava ▶