Syksyn 2015 viljasato oli lopulta selvästi kasvukauden näkymiä parempi sekä määrältään että laadultaan. Tosin myllyvehnän vaatimukset täytti vain runsas kolmannes vehnäsadosta, mutta poikkeuksellisen korkean vehnän kylvöalan vuoksi myllyvehnän tarve pystyttiin täyttämään kotimaasta. Myös rukiin kotimaisuusaste nousi käytännössä sataan prosenttiin lisääntyneen viljelyinnokkuuden ja nousseiden hehtaarisatojen ansiosta. Tämä on merkittävä saavutus ja esimerkki teollisuuden ja viljelijöiden onnistuneesta laaja-alaisesta projektiyhteistyöstä.
Vuoden mittaan kaura oli paljon esillä monien uutuustuotteiden sekä kansainvälisestikin esiin nostettujen kauran myönteisten terveysominaisuuksien ansiosta. Alettiin puhua kaurabuumista. Yritykset ilmoittivat useista kauratuotteisiin liittyvistä laajennusinvestoinneista. Myös luomukauratuotteilla sekä gluteenittomilla valmisteilla on vahvasti nouseva kysyntä sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Kauppamyllyjen Yhdistys vaikutti Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR:ssä, Suomen kaurayhdistyksessä sekä Leipätiedotuksessa, jotka kaikki edistävät yhteistyössä kauran tunnettuutta myös elintarvikeviljana. Yhdistys koordinoi myös mykotoksiinien, torajyväalkaloidien ja eräiden muiden riskitekijöiden seurantaa, jotta suomalaisten viljatuotteiden valttina oleva puhtaus pystytään varmistamaan.
Myllyalalla vienti on tärkeää, koska kotimaassa markkinan volyymi ei kasva ja tuonti lisääntyy eräillä segmenteillä. Ala pyrki laajentamaan vientimahdollisuuksia ja vaikuttamaan viennin esteiden poistamiseen. Yritykset osallistuivat aktiivisesti vienninedistämisprojekteihin.
Johtokunta
Toimitusjohtaja Miska Kuusela, Helsingin Mylly Oy, puheenjohtaja
Toimitusjohtaja Aarne Kinnunen, Kinnusen Mylly Oy, varapuheenjohtaja
Tehtaanpäällikkö Vesa Arjanmaa, Raisio Oyj
Kaupallinen johtaja Timo Jokela, Myllyn Paras Oy
Johtaja Pekka Mäki-Reinikka, Oy Karl Fazer Ab
Asiamies
Toimialapäällikkö Pekka Heikkilä, ETL
Jäsen EU-järjestöissä
The European Flour Millers' Association
CEEREAL - European Breakfast Cereal Association