BROILERITEOLLISUUSYHDISTYS
Suomen hyvistä käytännöistä mallia EU:lle
Broileriteollisuusyhdistys seurasi alan lainsäädännön kehittymistä, erityisesti valvonta-asetuksen nojalla annettavia lihantarkastussäädöksiä. EU-rehulainsäädännön muutos, jossa formaldehydi määriteltiin kielletyksi lisäaineeksi, aiheutti huolta. Formaldehydi on tehokkain tunnettu rehun salmonellan dekontaminointiaine, jonka merkitys Suomen siipikarjanlihatuotannon salmonellavapauden ylläpitämiseksi on merkittävä.
Yhdistys valmistautui CAP-uudistuksen myötä tapahtuviin säädöstarkasteluihin. Yhdistys seuraa ja tukee EU-järjestönsä AVECin toimintaa, missä erityisesti AMR:n kehittyminen ja EU:n eläinlääkintäasetusuudistus ovat nostaneet esille Suomen siipikarjanlihantuotannon erityislaatuisuuden: erittäin vähäisen antibioottien käytön, patogeenien hyvän hallinnan sekä seurantajärjestelmän. Ne ovat toimintamalleja, joita halutaan edelleen ylläpitää.
- Broileriteollisuusyhdistyksen asiamies: Toimialapäällikkö Mari Lukkariniemi, ETL
- Jäsenyydet EU-järjestöissä: Euroopan siipikarjateollisuusyhdistys AVEC