Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

SUOMEN MEIJERIYHDISTYS

Koulumaito ja vientimahdollisuudet keskustelussa

 

Yhdistys seurasi säädösten valmistelua elintarvikelaista, alkuperämerkinnöistä, kauppatavoista ja EU-maatalouspolitiikan uudistamisesta.

 

EU:n koulujakelujärjestelmän kansallista toimeenpanoa kommentoitiin. Ohjelma nähdään tärkeänä keinona, jolla tuetaan maidon ja maitotuotteiden tarjontaa kouluissa ja oppilaitoksissa sekä edistetään tiedon jakamista terveellisestä ruokavaliosta.  Yhdistys piti tärkeänä laajaa tukikelpoisten tuotteiden valikoimaa. Se tukee maksuttoman kouluruokailun tavoitetta siitä, että täysipainoinen ja monipuolinen kouluateria tulee syötyä.

 

Yhteistyötä Eviran maitotiimin kanssa jatkettiin keskustelemalla maitoalan laitosten valvonnan kehittämisestä. Ajankohtaista ovat valvonnan yhdenmukaisuus, pakkausmerkinnät sekä yksityisten sertifikaattien ja auditointien huomioiminen viranomaisvalvonnassa.

 

Eviran vientitiimin kanssa käytiin läpi meijerituotteiden vientimahdollisuuksia kolmansiin maihin ja uusien markkinoiden vientiselvitysten tekemistä. Syyskuussa järjestettiin elintarvikevalvonta-aiheinen sidosryhmätilaisuus. Kauppapoliittisista aiheista esillä oli etenkin brexit.

 

  • Suomen Meijeriyhdistyksen asiamies: Toimialapäällikkö Marika Säynevirta, ETL
  • Jäsenyydet: Eurooppalainen meijerialan edunvalvontajärjestö (EDA), kansainvälinen meijerialan järjestö (IDF)