Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

ETL 75 vuotta

Runsas kattaus #ruokailoa

 

Elintarviketeollisuusliiton perustamisesta tuli kuluneeksi 75 vuotta 16. joulukuuta 2018. Juhlavuosi näkyi liiton toiminnassa koko vuoden ajan.

 

Heti alkuvuodesta otettiin käyttöön 75-vuotisjuhlalogo, joka oli esillä ETL:n kaikessa viestinnässä. Jo edellisenä vuonna aloitettu juhlavideo-projekti jatkui kuukausittain julkistettavien jäsenyritysten videotervehdysten muodossa.

 

Videoilla yritykset toivat esiin elintarviketeollisuuden monipuolisuutta ja alan merkitystä kuluttajille sekä Suomen taloudelle ja työllisyydelle.

 

Juhlavuoden suurimmat hankkeet olivat SuomiAreenan ruokapäivä 17. heinäkuuta ja 29. marraskuuta Helsingin Kalastajatorpalla järjestetty juhlaseminaari ja -vastaanotto.

 

Elintarvikeala valtasi SuomiAreenan

SuomiAreenalla elintarviketeollisuus valtasi yhden ohjelmalavoista koko päiväksi esittelemään ruoka-alaa ja sen tulevaisuutta. ETL:n mukana yhteistyössä oli kymmenen jäsenyritystä, jotka toivat osallistujien nautittavaksi Poriin laajan kattauksen elintarviketeollisuuden uusia maistuvia tuotteita.

 

Keskustelunaiheet liikkuivat mm. ruokaturvassa ja huoltovarmuudessa, elintarvikeketjun merkityksessä Suomelle, osaajien saannin turvaamisessa alalle, brändilupauksissa ja tulevaisuuden ruuassa. Päivä päättyi vastaanottoon Porin Suomalaisella Klubilla, missä oli vieraana satakunta edustajaa jäsenyrityksistä ja sidosryhmistä.

 

Marraskuun lopulla pidetyn virallisen 75-vuotisjuhlan avasi seminaari, jossa kuultiin liitolle juuri valitun uuden puheenjohtaja Annikka Hurmeen puheenvuoro elintarvikealan eväistä tulevalle vaalikaudelle. Juhlapuheen piti eduskunnan puhemies Paula Risikko. Ansiokkaat esitykset seminaarissa pitivät myös Petri Rajaniemi, Liisa Hyssälä ja Jouni Backman. Seminaarin jälkeen runsaat 300 vierasta viihtyivät vastaanotolla hyvän ruuan ja juoman parissa seurustellen.

 

Osana juhlavuotta ETL halusi myös nostaa esiin jäsenyrityksiään ja niiden hienoja tuotteita oman Ruokailoa! -keittokirjan muodossa. Kolmisenkymmentä yritystä lähetti kirjaan reseptinsä, joita täydensivät liiton vuoden 2018 puheenjohtajiston sekä johtoryhmän jäsenten reseptit.