Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

ELINTARVIKETEOLLISUUSPOOLI

Huoltovarmuus ja erilaiset harjoitukset toiminnan ytimessä

 

Kertomusvuonna huoltovarmuutta käsiteltiin erityisesti elintarviketeollisuuspoolin toiminnan yhteydessä. Poolissa pidettiin useita harjoituksia, kuten pakkausmateriaaliharjoitus, Riittääkö ruoka energiakriisissä? -harjoitus ja toimipaikkakohtaiset harjoitukset.

Yhteistyötä muiden huoltovarmuusorganisaatioon kuuluvien poolien kanssa tiivistettiin. Elintarviketeollisuuspoolille hyväksyttiin normaaliolojen vakavien häiriötilanteiden ja poikkeusolojen toimintamalli, joka selkeyttää yhteistoimintaa.

Elintarvikehuoltosektoriin kuuluvien alkutuotantopoolin sekä kauppa- ja jakelupoolin kanssa pidettiin koulutuspäivä helmikuussa ja valmiusseminaari lokakuussa. Aiheina olivat muun muassa uuteen huoltovarmuusorganisaation HVO-extranettiin siirtyminen ja kehittyvä logistiikka.

 

Elintarviketeollisuuspoolin tehtävä
Elintarviketeollisuuspooli on yksi valtakunnallisen huoltovarmuusorganisaation 21 poolista. Toiminnan päämääränä on turvata elintarviketeollisuuden toimintakyky ja mahdollisuudet valmistaa elintarvikkeita vakavissa häiriötilanteissa sekä poikkeusoloissa. Poolin toimintaa suuntaavat Huoltovarmuuskeskus ja poolitoimikunta. Se on hallinnollisesti osa ETL:n organisaatiota ja toimii kiinteässä yhteistyössä elintarviketeollisuusyritysten ja viranomaisten kanssa.

◀ Edellinen

Palaa etusivulle ▲

Seuraava ▶