Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

KAUPPAMALLASTAMOJEN YHDISTYS

Mallasketju tekee tiivistä yhteistyötä

Vaikeasta kasvukaudesta huolimatta mallasohrasato oli vuonna 2017 määrältään ja laadultaan varsin hyvä ja mallastamojen raaka-ainehankinnan tavoitteet täyttyivät. Kotimaan panimokäytön ohella mallas on merkittävä vientituote, ja myös mallasohraa liikenee myyntiin jonkin verran. Luomumallasohran tarjonta ei vieläkään vastannut kysyntää.

Olutkulttuuri on kehittynyt ja valikoimat laajentuneet Suomessa edelleen voimakkaasti, mikä vahvistaa maltaan kysyntää. Myös erikoismaltaat ovat haluttuja ja ruokamaltaiden käyttöä kohtaan on kasvavaa mielenkiintoa.

Yhdistyksen perinteisesti järjestämä mallasohraretki kokosi mallasohraketjun toimijat ja sidosryhmät perehtymään ketjun toimintaan läntisellä Uudellamaalla. Päivän ohjelmassa oli tutustuminen mallasohrakokeisiin Västankvarnin tutkimusasemalla lajikehitystä painottaen. Seminaari mallassektorin ajankohtaisista kysymyksistä pidettiin MTK:n Kettulassa.

Teollisuus ja viljelijät tekevät mallassektorilla yhteistyötä tiiviisti, ja sopimusviljelyn osuus on viljasektorin korkein. Panimoiden kanssa tehdään tiivistä kehitystyötä muun muassa Panimolaboratorion puitteissa.

Vuoden 2017 aikana Kauppamallastamojen Yhdistys toimi aktiivisesti Vilja-alan yhteistyöryhmä VYRissä mallastusalan tärkeimpien asioiden edistämiseksi. Suomalaisen viljelytavan dokumentaatiota päivitettiin viennin taustatueksi.  Muun muassa ajankohtaiseen kysymykseen kierrätyslannoitteesta pyritään löytämään kestäviä ratkaisuja maaperän puhtaus turvaten.

Kauppamallastamojen yhdistyksen asiamies: toimialapäällikkö Pekka Heikkilä, ETL

Jäsenyydet EU-järjestöissä:
EUROMALT

Lisätiedot yhdistyksestä täältä

◀ Edellinen

Palaa etusivulle ▲

Seuraava ▶