Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

KAHVI- JA PAAHTIMOYHDISTYS

 

Kahvin ja terveyden välinen yhteys keskiössä

 

Suomalaiset joivat 9,9 kiloa kahvia henkeä kohden vuonna 2017, mikä on edelleen eniten maailmassa. Vuosikymmenten aikana paahdetun kahvin kulutus on vakiintunut Suomessa lähelle kymmentä kiloa henkeä kohden.

 

Yhdistyksen laatima ja ylläpitämä kahviaiheinen verkkosivusto kahvi.fi tarjoaa asiantuntevaa tietoa suomalaisten suosikkijuomasta. Sivusto on suunnattu toimittajille, opiskelijoille sekä kaikille kahvista kiinnostuneille kuluttajille.

 

Kahvijaterveys.fi -sivusto puolestaan on kohdistettu suomalaisille terveydenhuollon ammattilaisille. Sivuston taustalla on yhdistyksen Kahvi ja terveys -projekti, joka on jo vuodesta 2004 viestinyt tieteellistä tutkimustietoa kahvin, kofeiinin ja terveyden välisistä yhteyksistä. Tuotettu sisältö perustuu kahvialan kansainvälisen järjestön ISIC:n (Institute for Scientific Information on Coffee) aineistoon.

 

Yhdistyksessä on useita vuosia seurattu ja tutkittu tarkasti kahvin akryyliamidipitoisuuksia ja akryyliamidiin liittyvän lainsäädännön kehittymistä. Pitkään valmisteltu EU-asetus valmistui syksyllä.

 

EFSA (European Food Safety Authority) julkaisi tieteellisen lausunnon elintarvikkeiden furaaniin ja metyylifuraaniin liittyvistä terveysriskeistä. Lausunto auttaa EU:n ja kansallisia viranomaisia arvioimaan, tarvitaanko aiheesta lisätutkimuksia. Yhdistys analysoi kahvin furaanipitoisuuksia ja jatkoi aiheesta hyvää vuoropuhelua suomalaisten viranomaisten sekä EU:n järjestöjen kanssa. Furaanin analytiikka on hyvin vaativaa.

 

Alan eurooppalaisen toimialajärjestön ECF:n (European Coffee Federation) presidenttinä toimi Oy Gustav Paulig Ab:n toimitusjohtaja Elisa Markula. ECF:n uudeksi pääsihteeriksi valittiin Eileen Gordon Laity.

 

Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen asiamies: johtaja Marleena Tanhuanpää, ETL

 

Lisätiedot yhdistyksestä täältä

◀ Edellinen

Palaa etusivulle ▲

Seuraava ▶