Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

PAKASTE- JA PERUNATEOLLISUUSYHDISTYS

Teollisesta jalostuksesta hyviä tutkimustuloksia toiminnan kehittämiseksi

Yhdistyksen kokouksissa olivat esillä toimialojen ajankohtaiset asiat, ruokapoliittinen selonteko, säädösvalmistelu alkuperämaamerkinnöistä ja kontaminanteista sekä EU:n asetuksen viimeistelyn seuranta ja kommentointi elintarvikkeiden akryyliamidipitoisuuden vähentämiseksi.  

 

Maaseutuviraston osin rahoittama tutkimus akryyliamidin muodostumisen mekanismeista perunajalosteiden valmistusprosessissa jatkui toista vuotta Orklan tehtaalla Ahvenanmaalla. Kahden satovuoden perunat on tutkittu ja teollisesta jalostuksesta on saatu toiminnan kehittämiseksi hyviä tutkimustuloksia. Perunalajikkeet ja satovuodet ovat erilaisia, mutta myös maaperä, viljelytekniikka, perunoiden varastointi ja prosessiolosuhteet vaikuttavat lopputuotteen akryyliamidipitoisuuteen. Hanke päättyi 2017 lopussa.

 

Keskustelua käytiin kasvipohjaisia ruokia (plant based) valmistavan sektorin edunvalvonnan kehittämistarpeista. Mehu- ja säilyketeollisuusyhdistyksen kanssa pidettiin yhteiskokous elokuussa yhdistymisen konkretisoimiseksi. Yhdistyksen toiminta päättyi vuoden 2017 lopussa.

 

Pakaste- ja perunateollisuusyhdistyksen asiamies: toimialapäällikkö Elisa Piesala

 

Lisätiedot yhdistyksestä täältä

◀ Edellinen

Palaa etusivulle ▲

Seuraava ▶