VALMISRUOKATEOLLISUUSYHDISTYS
Tuoteturvallisuus ja päiväysmerkinnät keskeisiä
Valmisruokateollisuusyhdistys pitää tärkeänä elintarviketurvallisuutta ja seuraa aktiivisesti ruokahävikki- ja päiväysmerkintäkeskustelua. Yhdistyksessä olivat esillä työmarkkina- ja hygienia-asiat sekä valmistelussa oleva elintarvikelainsäädäntö. Johtokunnan opintomatka yritysvierailuineen Hollantiin tehtiin lokakuussa.
Valmisruokateollisuuden hygieniaryhmä järjesti kuluttajapalvelutapaamisen, päivitti Elintarvikkeiden mikrobiologisia ohjausarvoja viimeisenä käyttöpäivänä -ohjeen ryhmän ”2 Tuoreet kasvikset” osalta keväällä sekä osallistui IAFP:n Food Safety -symposiumiin maaliskuussa. Insinöörityö on valmisteilla aiheesta ”Elintarvikekontaktimateriaalit – ohje elintarviketeollisuuden laitteille kontaktimateriaalien vaatimuksista”.
Valmisruokateollisuusyhdistyksen asiamies: toimialapäällikkö Elisa Piesala
Yhdistyksen jäsenyritykset ja johtokunta täältä