Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

ELINTARVIKKEIDEN TUTKIMUSSÄÄTIÖ

 

Ennätyksellinen määrä apurahahakemuksia

 

 

Vuonna 2017 Tutkimussäätiöltä haettiin jälleen ennätysmäärä apurahoja. Uusia apurahoja myönnettiin sääntöjen mukaisesti jatko- ja täydennysopintoihin sekä elintarvikealaa hyödyttäviin tutkimushankkeisiin yhteensä noin 91 500 euroa. Tutkimussäätiön myöntämistä apurahoista osan, 30 000 euroa, maksoi Elintarviketeollisuuden Tukisäätiö. Rahoitettujen tutkimusten aiheet liittyivät ravitsemukseen, mikrobiologiaan, kemialliseen koostumukseen, analytiikkaan, elintarviketurvallisuuteen sekä raaka-aineiden prosessoitavuuteen.

 

Säätiö myönsi myös matka-apurahoja tutkijavaihtoon ja kongresseihin osallistumiseen alan tutkijoiden verkostoitumisen edistämiseksi. Suomen satavuotisjuhlavuosi näkyi useana korkeatasoisena Suomessa järjestettynä elintarvikealan tieteellisenä kongressina. Säätiö osallistui myös Helsingin yliopiston pakkausteknologian yliopistolehtoraatin kustannuksiin.

 

Tutkimussäätiön tehtävä
ETL:n vuonna 1960 perustama Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö edistää suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä palvelevaa tutkimusta ja koulutusta. Säätiön päärahoitus käytetään jatko- ja täydennysopintoapurahoihin sekä elintarvikealaa laajasti hyödyttäviin tutkimus- ja kehityshankkeisiin. Rahoituksessa painotetaan ulkomailla suoritettavia opintojaksoja. Säätiö voi tukea myös Suomessa järjestettäviä tieteellisiä kongresseja, jotka edistävät verkostoitumista.

 

Elintarvikepäivä 2017 tarjoili laajan kattauksen ajankohtaisia aiheita

 

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön järjestämä Elintarvikepäivä on vuoden tärkein elintarvikealan asiantuntijoiden koulutus- ja ajankohtaistapahtuma. Messukeskuksessa 16.5.2017 pidettyyn Elintarvikepäivään osallistui kaikkiaan 735 ammattilaista. Tilaisuuden käytännön toteutuksesta vastasi Elintarviketeollisuusliitto.

 

Tapahtuman teemana oli Digi, mielipide ja tiede muovaavat tulevaisuutta. Avausosuudessa kuultiin maailmanpolitiikan muutosten heijastuksista elintarvikealaan, digitalisaation vaikutuksista työelämään, ruuan tuotannon ja kuluttamisen tulevaisuuden visioista sekä brändipotfolion hallinnasta.

 

Kuudessa rinnakkaisohjelmassa keskityttiin laaja-alaisesti eri aihepiireihin, jotka liittyivät mielipiteen ja tieteen vastakkainasetteluun, lainsäädännön muutoksiin ja elintarvikepetosten torjuntaan, rohkeaan muutokseen, digitalisaation mahdollisuuksiin, viennin edistämiseen ja ruuan sosiaalisiin ulottuvuuksiin.

 

Elintarvikepäivässä 2017 esiintyi yhteensä 41 puhujaa. Aulatilan näyttelyssä esittäytyi peräti 31 alan sidosryhmää ja palveluntarjoajaa.

 

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun voittaja julkistettiin avausosuuden päätteeksi, ja luentojen jälkeen verkostoiduttiin juhlabuffetin äärellä. Osallistujat antoivat tapahtuman toteutuksesta ja sisällöstä hyvät arvosanat ja runsaasti ideoita seuraavan vuoden Elintarvikepäivään.

 

Elintarvikepäivän tuotto ohjattiin Tutkimussäätiön sääntöjen mukaisesti apurahoihin.

 

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön asiamies: johtaja Marleena Tanhuanpää

◀ Edellinen

Palaa etusivulle ▲

Seuraava ▶