Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

ELINTARVIKETEOLLISUUSPOOLI

Valmiutta ylläpidettiin koulutuksella ja harjoituksilla

 

Elintarviketeollisuuspooli piti huoltovarmuuskriittisille yrityksille suunnatun koulutuksen poolitoiminnan perusteista 24.2. ja valmiusseminaarin 27.10. Poolitoimikunnan toimintaa vakavassa häiriötilanteessa ja poikkeusoloissa harjoiteltiin 2.– 3.11. Tilaisuudet järjestettiin yhdessä muiden poolien kanssa.

Vuoden aikana poolin valmiuspäällikkö teki kaikkiaan 40 yritysvierailua, jotka liittyivät keskivertotuotteiden nimikelistan päivittämiseen. Vierailujen ja tarkemman tarkastelun perusteella esitetään kuitenkin listasta luopumista. Poikkeusoloissa siirryttäisiin supistettuun tuotevalikoimaan, eikä tällaista sadan elintarvikkeen listaa käytettäisi. Kyberturvallisuuskeskuksessa perustettiin tiedonvaihtoryhmä ja sähköpostijakelulista elintarvikealalle.

Poolitoimikunta kokoontui kaksi kertaa. Sääntömääräisten asioiden lisäksi käsiteltiin muun muassa päivittäistavarahuollon varautumisen kehittämistä, kotitalouksien omatoimista varautumista (KOVA-toimikunta) sekä vakavien häiriötilanteiden ja poikkeusolojen toimintamallia.

Poolin puheenjohtaja osallistui valtakunnallisten maanpuolustuskurssien opetukseen pitämällä kahdella kurssilla alustuksen elintarviketeollisuudesta ja sen poolitoiminnan järjestelyistä. Poolisihteeri osallistui KOVA-toimikunnan tilaisuuksiin, kemian poolin seminaariin, puolustusvoimien harjoituksiin ja teki tiivistä yhteistyötä muiden poolisihteerien sekä työ- ja elinkeinoministeriön, maa- ja metsätalousministeriön, Eviran, ELY-keskusten, aluehallintovirastojen ja puolustusvoimien kanssa.

Elintarviketeollisuuspoolin sihteeri: valmiuspäällikkö Aili Kähkönen, ETL

Elintarviketeollisuuspoolin tehtävä
Elintarviketeollisuuspooli on yksi valtakunnallisen huoltovarmuusorganisaation 21 poolista. Toiminnan päämääränä on turvata elintarviketeollisuuden toimintakyky ja mahdollisuudet valmistaa elintarvikkeita vakavissa häiriötilanteissa sekä poikkeusoloissa. Poolin toimintaa suuntaavat Huoltovarmuuskeskus ja poolitoimikunta. Se on hallinnollisesti osa ETL:n organisaatiota ja toimii kiinteässä yhteistyössä elintarviketeollisuusyritysten ja viranomaisten kanssa.

◀ Edellinen

Palaa etusivulle ▲

Seuraava ▶