Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

LASTENRUOKAYHDISTYS

Lastenruokakatselmuksen ja vilkkaan vuoropuhelun vuosi

Lastenruokayhdistys toimi erittäin aktiivisesti vuonna 2016. Keväällä yhdistys järjesti viranomaisille laajan lastenruokakatselmuksen, jossa esillä oli 223 viljapohjaista valmisruokaa ja lastenruokaa. Tuotteiden tiedot oli taulukoitu seuraaviin ryhmiin: vellit, puurot, puurojauheet, valmiit välipalat, hedelmäsoseet & smoothiet, mehut ja valmiit ateriat pääraaka-aineen mukaan. Ennakko-odotuksista poiketen tuotteissa oli hyvin vähän lisättyä sokeria, sokeripitoisuudet olivat pieniä ja sokeri oli peräisin lähinnä maidosta, hedelmistä tai marjoista.

Yhdistys kävi vuoropuhelua viranomaisten kanssa lastenruuista, äidinmaidonkorvikkeiden viestintämateriaalien hyväksymisestä ja EU:n delegoitujen säädösten valmistelusta. Yhdistys laati yrityksille ohjeen vastuullisesta äidinmaidonkorvikkeiden ja vieroitusvalmisteiden vastuullisesta markkinoinnista. Ohjeen avulla lastenruokia valmistavat yritykset voivat varmistaa, että niiden toimintatavat ovat ajan tasalla.

Kansallisten pakollisten lihan ja maidon alkuperämaamerkintöjen nopea valmistelu aiheutti huolestuneisuutta ja pitkään säilyvien tuotteiden aikataulujen sovittaminen koettiin haasteellisena.  Joulukuun kokouksessa yhdistys päätti liittyä eurooppalaisen alan toimialajärjestön SNE:n (Specialised Nutrition Europe) jäseneksi.

Yhdistyksen uutena jäsenenä aloitti Valio Oy. Uuden jäsenen myötä yhdistyksen viisi jäsentä edustavat hyvin kattavasti Suomessa toimivaa lastenruokateollisuutta.

Lastenruokayhdistyksen asiamies: toimialapäällikkö Elisa Piesala, ETL

Lisätiedot yhdistyksestä täältä

◀ Edellinen

Palaa etusivulle ▲

Seuraava ▶