Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

KAUPPAMALLASTAMOJEN YHDISTYS

Mallasalan positiivinen vire jatkui

Kesän 2016 mallasohrasato oli määrältään ja laadultaan tyydyttävä, minkä ansiosta mallastamojen raaka-ainehankinnan tavoitteet saatiin hyvin täytettyä ja mallasohraa riitti jonkin verran vientiinkin. Luomumallasohran tarjonta ei vieläkään vastannut orastavaa kysynnän kasvua. Euroopassa ja lähialueita myöten mallasohran sadossa oli ongelmia, ja korkealaatuisen maltaan kysyntä oli vahvaa. Mallasohran ja maltaan hintapreemio suhteessa rehuohraan pysytteli poikkeuksellisen korkeana.

Olutkulttuurin kehitys ja valikoimien laajeneminen on ollut Suomessakin voimakasta, mikä vahvisti maltaan kysyntää. Myös erikoismaltaat ovat haluttuja. Entsyymimaltaita vietiin merkittävästi ulkomaille.

Perinteinen Kauppamallastamojen Yhdistyksen järjestämä mallasohraretki kokosi mallasohraketjun toimijat ja sidosryhmät perehtymään mallasohraketjun toimintaan tällä kertaa Vihtiin. Päivän ohjelmassa oli tutustuminen mallasohratilan viljelyvalintoihin sekä sopimustuotantoon. Lisäksi Yaran Kotkanniemen tutkimusasemalla perehdyttiin ajankohtaisiin lannoituskysymyksiin sekä täsmäviljelyyn.

Vuoden 2016 aikana yhdistys toimi aktiivisesti Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR:ssä mallastusalan tärkeimpien asioiden edistämiseksi. Muun muassa yhdyskuntalietteen käyttöön pyrittiin löytämään selvät ohjeistukset käyttörajoituksineen ja ketjun läpinäkyvyyttä painotettiin.

MTK:n mallasohraverkoston kanssa käytiin vuoropuhelua viljelyn kehittämisestä.

Kauppamallastamojen yhdistyksen asiamies: toimialapäällikkö Pekka Heikkilä, ETL

Lisätiedot yhdistyksestä täältä

◀ Edellinen

Palaa etusivulle ▲

Seuraava ▶