Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

PAKASTE- JA PERUNATEOLLISUUSYHDISTYS

Ponnisteluja perunanjalostuksen jatkuvuuden turvaamiseksi

Pakaste- ja perunateollisuusyhdistyksessä käsiteltiin vuoden mittaan ajankohtaisia työmarkkina-asioita sekä valmistelussa ollutta elintarvikelainsäädäntöä. Lisäksi perunanjalostukselle tärkeä edunvalvonnan kohde oli akryyliamidin ohjausarvojen valmistelu EU:ssa. Pitkään työstetty asetusluonnos muuttui syksyllä aiempaa tiukemmaksi, kun komissio esitteli luonnoksen benchmark-arvoista. Yhdistys järjesti tammikuussa viranomaisille vierailun Ahvenanmaalla sijaitsevaan jäsenyritykseen, jossa perunanjalostuksen ominaispiirteitä avattiin lainsäädäntöä työstäville.

Maaseutuvirasto myönsi Orklalle tuen perunajalosteiden pelkistävien sokereiden ja akryyliamidipitoisuuden tutkimiseksi. Tutkimusta rahoittaa myös Orkla itse. Tutkimus tehdään Ahvenanmaalla vuosina 2016–2017, ja sen on tarkoitus lisätä kotimaisen peruna-alan osaamista akryyliamidin hallinnassa. Lisäksi hankkeessa tutkitaan viljelykokeiden varastoinnin ja prosessointiparametrien vaikutuksia. Tutkimus alkoi keväällä esikokeilla ja jatkui kesällä useiden lajikkeiden viljelykokeilla. Syksyllä oli vuorossa prosessikokeet.

Yhdistyksen uutena jäsenenä aloitti Estrella Oy. Yhdistyksessä oli vuoden päättyessä 12 jäsenyritystä. Jatkossa yhdistyksen tavoitteena on tehdä laajemmin hedelmiin ja vihanneksiin sekä kasvisruokavalioon liittyvää edunvalvontaa.

Kalateollisuusyhdistyksen asiamies: toimialapäällikkö Elisa Piesala, ETL

Lisätiedot yhdistyksestä täältä

◀ Edellinen

Palaa etusivulle ▲

Seuraava ▶