Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tulosta Tulosta Hae Hae

KAHVI- JA PAAHTIMOYHDISTYS

Vilkas vuosi kahvialalla – viestintä korostui toiminnassa

Kahvi- ja paahtimoyhdistys varautui viestinnällisesti tulevaan Kansainvälisen syöväntutkimuslaitoksen (IARC) laajaan arviointiin kahvia ja syöpää koskevasta tieteellisestä tutkimusnäytöstä. Sen perusteella kahvin luokitus muuttui ryhmästä 2B ryhmään 3, mikä tarkoittaa, että kahvia ”ei voida luokitella ihmisille syöpää aiheuttavaksi”. 

Kesällä yhdistys lanseerasi Suomen laajimman kahviaiheisen verkkosivuston osoitteessa www.kahvi.fi. Yhdistyksen laatimat ja ylläpitämät sivut tarjoavat asiantuntevaa ja ajantasaista tietoa suomalaisten suosikkijuomasta.

Pitkään valmisteltu EU-asetus neljän kofeiiniin liittyvän terveysväitteen hyväksymiseksi kaatui lopulta Euroopan parlamentin vastustukseen. Näin ollen kahviala ei pysty hyödyntämään näitä Euroopan ruokaturvallisuusviranomaisen EFSA:n myönteisen arvioinnin saaneita väitteitä markkinoinnissaan.

Yhdistyksessä on viidentoista vuoden ajan seurattu ja tutkittu huolella kahvin akryyliamidipitoisuuksia ja akryyliamidiin liittyvän lainsäädännön kehittymistä. EU-asetuksen valmistelu edistyi vuoden aikana ja sai loppuvuonna uusia käänteitä kiristyneiden benchmark-arvojen muodossa. Yhdistys kokosi analysointituloksiaan ja jatkoi aiheesta hyvää vuoropuhelua viranomaisten ja EU:n järjestöjen kanssa.

Kahvi ja terveys -viestintäprojektissa on jo useita vuosia viestitty suomalaisille terveydenhuollon ammattilaisille tieteellistä tutkimustietoa kahvin, kofeiinin ja terveyden välisistä yhteyksistä. Projektissa tuotetun, runsaasti tietoa sisältävän Kahvijaterveys.fi-sivuston sisällön tuotannossa hyödynnettiin edelleen aktiivisesti kahvialan kansainvälisen järjestön ISIC:n (Institute for Scientific Information on Coffee) aineistoa.

Alan eurooppalaisen toimialajärjestön ECF:n (European Coffee Federation) toimintaa pyrittiin edelleen vahvistamaan. ECF:n presidentiksi valittiin Oy Gustav Paulig Ab:n toimitusjohtaja Elisa Markula.

Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen asiamies: johtaja Marleena Tanhuanpää, ETL

Lisätiedot yhdistyksestä täältä

◀ Edellinen

Palaa etusivulle ▲

Seuraava ▶